tisdag 10 mars 2009

Temperaturen sval i valet.

Valet i Sydafrika marks pa TV, debattprogram finns i stort sett varje kvall. Dock ar det an sa lange ganska odramatiskt det som sags.
I Western Cape-regionen har man samlat alla politiska ledare for att betona vikten av att inte anvanda sig av personliga pahopp och smutsiga kampanjer. Man betonar att aven vinnarna skall kanna sig stolta over sina resultat efter valet och inte behova skammas for hur det gatt till.
Det visar sig att 11 partier staller upp i val over hela landet och i nio av regionerna medan ett flertal staller upp enbart i vissa lokala val eller i regionval.
Valet i Western Cape kommer att bli en rysare,dels darfor att regionen ar stor och viktig,men ocksa for att det kan,med COPE:s intrade pa banan bli helt annorlunda i den politiska forsamlingen.
DA( demokratiska alliansen) med Hellen Zille som stark ledare tippas bli storsta parti,ANC nast storsta, men hur regeringsalternativet skall se ut ar holjt i dunkel.
Helt klart ar att de storsta partierna kastar in sina basta krafter har for att komma sa bra till som mojligt. Bl. a har Allan Bosak,som lamnat ANC,stallt upp for COPE, ett utbrytarparti fran ANC,for att ta upp kampen om makten.
Som det ser ut i dag ar det omojligt att veta hur koalitionerna kommer att se ut./ Alla haller alla dorrar oppna sa har langt.

Inga kommentarer: